woensdag 9 november 2016

Another day at planet Moon

We wilden vanochtend de zonsopkomst bij Zabriski point bekijken. Je hebt hier een prachtig uitzicht op een bijna maanachtig woestijnlandschap, badlands genaamd. Dit landschap is vooral gevormd door water. Het regent niet vaak in Death Valley, maar de weinige buien die er zijn, zijn vaak bijzonder heftig. Het water kan niet wegzakken in de bodem, en daardoor moet er in korte tijd heel veel water worden afgevoerd, waardoor diepe geulen ontstaan in het zachte gesteente. De badlands zijn dus het resultaat van extreme watererosie.
Half 7 zou de zon opkomen.  Kwart voor 6 begon Michel, Inaa, maar ik lag zo lekker😌, Om 6 uur toch maar eruit, het was mijn idee. Snel iets aangedaan een een beetje duf de auto in, 10 minuutjes rijden. Geen spijt van het vroege opstaan, bij de parking was het uitzicht al zo mooi!We waren niet de enige, tot ergernis van een aantal fotografen stond er een man beneden te fotograferen, ook een jong stel zat voor het beeld van de fotografen, maar welk verliefd stel zou nu niet op zo'n mooi romantisch plekje de zon op willen zien komen, ik geef ze geen ongelijk en het maakt ook wel weer een mooi plaatje.


Heel langzaam kwam de zon boven de bergen omhoog, de kleuren veranderden steeds. Wat was dit mooi! Ik heb hier de zonsondergang gezien, deze is ook mooi maar de zonsopkomst is wel de overtreffende trap, ik zou wel 100 foto's kunnen plaatsen. De zon komt achter ons op en de bergen kleuren vuurrood op.
Ook de andere kant ziet er mooi uit, geleerd bij de fotografie cursus, kijk ook eens naar achter of een andere kant op😉


Vandaag wordt echt een fotoverslag, de eerste keer dat we door Death valley zouden gaan dacht ik dat er weinig te zien was, alleen de naam al Dode vallei. Vanaf de eerste keer heeft dit park ons echter in zeer positieve zin verrast, er is zoveel moois te zien. De parken zijn hier groot dus er is zoveel te zien, het zal dan ook zeker niet ons laatste bezoek zijn hier. We reden om half 8 terug naar de campground om ons even op te frissen en voor een lekker ontbijtje.

Volkert en Brigit zouden vandaag ook komen, Brigit heeft nog nooit gekampeerd en wil het ook wel eens proberen, op onze plek kunnen wel 5 tenten staan dus plek genoeg. Officieel mogen er in de Nationale parken 3 tenten op een plek staan. Ze hebben hier op de campground een heel makkelijk betaalsysteem, eigenlijk net als in de parkeergarage, bij een automaat, je geeft aan hoeveel dagen je staat, je kan betalen met cc en krijgt een bonnetje die je op een paaltje bij je plek bevestigd, dit is het bewijs dat je betaald hebt voor de dagen dat je verblijft.
Na het ontbijt gingen we een korte dirtroad rijden, De Twenty Mule team canyon road, deze goed te berijden dirtroad is 2,6 mile lang en is een eenrichtingsweg. Vroeger kwamen de pioniers naar Death valley om goud te zoeken, ze vonden geen goud maar wel borax wat men gebruikt om zeep te maken.Tussen 1882 en 1890 reden hier 20 teams met door muilezels voortgetrokken karren die borax vanuit de mijnen vervoerden. Het is een mooie weg tussen de Badlands, leuk om even te rijden.
Vanaf hier reden we weer naar Golden Canyon, niet ver van 20 mule, Je kan hier een trail lopen van 5 km naar Red Cathedral, een rode rots waarin men een Kathedraal in herkent. Je kan ook een langere trail lopen, dit hebben wij niet gedaan omdat Volkert en Brigit rond het middaguur op de camping zouden zijn. Je moet dit trouwens niet in de zomer doen met temperaturen rond de 50 graden, dan is het echt niet te doen. Nu was het tussen de 25-29 graden. Het was weer een mooie trail, vlak loop je hier nooit of je loopt heel vals plat maar zeker op het eind is er ook een stukje klimmen en klauteren over de rotsen. Op het eind kom je uit bij de rode rots, vanaf een afstand ziet hij er echt rood uit, als je eronder staat lijkt hij meer geel, blijft apart dat kleurenspel hier. Je loopt dezelfde weg terug of je moet een loop lopen die een stuk langer is.
Begin trail

Pad door de met recht Golden Canyon genaamd

Eindpunt bij Red Cathedral, hoog dus veel schaduw


Red Cathdral op de achtergrondHier loop je tussendoor, soms indrukwekkend!
We zagen nog een mooie lizard met een goede schutkleur, je oog moet er net op vallen.


Na de wandeling zijn we naar de campground gereden waar Volkert en Brigit de laatste hand legden aan het opzetten van hun tent. Het eerste struikelblok was makkelijk overwonnen. We hebben eerst gezellig wat gedronken aan de picknick tafel en even bijgekletst.
Rond 1 uur vertrokken we weer, rond 5 uur wordt het donker dus heel veel tijd heb je niet, het park is groot, zo ook de afstanden. We zijn eerst afgeslagen bij de Salt creek, in het voorjaar kun je hier in de creek pupfish zien, kleine gekleurde visjes, het water is  4 x zo zout als de oceaan, weinig andere dieren kunnen hierin overleven, we zagen wel wat watervlooien. Het is een leuk kort trailtje.

We kwamen hier nog een stel uit India tegen, net getrouwd, hij woont hier al 10 jaar zij wat korter, ze vroegen ons een foto van hen 2 te nemen, ze waren er heel blij mee en vonden het leuk even een praatje te maken. Hij had een goede baan en had hier gestudeerd, heel trots, zij miste haar familie in India wel een beetje, echt een lief happy couple!
Hierna zijn we naar de Sanddunes bij Stovepipe wells gereden voor de zonsondergang, we zijn een heel stuk de duinen in gelopen, de duinen blijven mooi, ik had echter meer verwacht van de zonsondergang, we zijn denk ik teveel verwend. We hebben een heel tijdje gezeten op een mooi plekje op het zand, toen de zon helemaal onder was zijn we terug gelopen naar de auto.


Het was al donker toen we bij Furnace creek aan kwamen.  We hebben hier bij het restaurant een heerlijke hamburger gegeten en Brigit spaghetti. De mannen bier en wij een wel heel lekkere Margarita(en nog een), iets van Prickly pear, zo lekker. Michel denkt dat ik alcoholist ga worden, haha ik heb nog nooit zoveel verschillende drankjes gedronken maar ik hou het bij de vakantie, thuis gewoon weer alcohol vrij😉 Nog koffie gehaald bij het winkeltje en bij de campground een vuurtje gestookt, wij netjes een kopje thee en de mannen hebben een heel toepasselijk flesje wijn soldaat gemaakt.
Ook Volkert en Brigit genoten van het door de maan verlichte maanlandschap op de camping ook al was de maan vandaag weer ietsje kleiner geworden. Het was een mooie lange en vooral gezellige dag!

2 opmerkingen:

 1. Wat is het daar supermooi! In de zomer is het veel te heet voor dit soort mooie wandelingen. Moeten we toch ook maar eens doen in een andere periode ;)
  Gr, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het je van harte aanbevelen Elly, het is zo mooi deze periode, en je kan wat doen in Deatn Valley met deze temperaturen in tegenstelling tot de zomer :)

   Verwijderen